Chow Chow

Wenn Sie sich für Chow Chow entschieden haben, erhalten Sie einen Hund in den Bärenschuhen. In diesem Artikel können Sie sich mit professionellen Ratschlägen zu Ernährung und Pflege vertraut machen.

 • Herkunft China, Wachstum 30 - 60 сm., Gewicht 20 - 50 kg.
 • Lebensdauer 8-12 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Durchschnittskosten

0 - 1872 $

Bewertung

2,8

Gewählt: 18

Abstimmung

Für Allergiker geeignet: Nein

Name der rasse: Chow-Chow

Für Familien mit Kindern: Nein

Schwierigkeiten bei der Pflege: Ja

Hundewache: Nein

Blindenhund: Nein

Fähigkeit zu trainieren: Ja

Interessante Fakten Neugierige Fakten über die Rasse


1. Chows werden als Spitz-Mitglieder eingestuft.
2 Features Chow Chow kann den Ursprungsnamen des Namens zählen. Es gibt verschiedene Versionen. Laut einem von ihnen wurden die Chinesen, die zu dieser Zeit in England lebten, als "la chao" bezeichnet. - daher der Name dieser chinesischen Rasse. Gemäß einer anderen Version leitet sich der Name der Rasse von der alten „Chu“ -Rasse ab.
Chow Chow
3. Wahrscheinlich ist die berühmteste aller interessanten Fakten über Chow Chows, dass sie eine blaue Sprache haben.
4. Diese Rasse ist extrem sauber.
5. Sigmund Freud, Elvis Presley und Walt Disney gehören zu den berühmten Besitzern dieser Hunde.

geschiedenis Chow Chow-geschiedenis

Dit ras van honden wordt beschouwd als een van de oudste, en genetische studies bevestigen deze verklaring. Het ras is meer dan tweeduizend jaar geleden ontstaan ​​in China (China) en Mongolië (Mongolië).

Lange tijd ontwikkelden deze honden zich onafhankelijk, op een evolutionaire manier. Vanwege de nabijheid van China in zijn ontwikkeling, kon niemand ingrijpen. De moderne Chow Chow verschilt echter aanzienlijk van de oude.

Wat we vandaag zien, is het resultaat van het voortzetten van de geschiedenis van de Chow Chow: de verspreiding van het ras naar het Europese territorium in de 19e eeuw en het daaropvolgende werk.

Schilderung Gezicht op het ras

Vaak worden deze honden vergeleken met een beer of een leeuw. Dit komt door het vrij heldere uiterlijk van de Chow. Het wordt gekenmerkt door statigheid en trots. Zijn lichaam is enorm en dicht.

De rug is recht en gespierd, de borst is volumineus, de staart rust op de rug. Ledematen recht, vrij gespierd. Poten zijn rond.

Chow Chow-opties:

 • Hoogte: 46-56 cm
 • Gewicht: 20-32 kg

Het hoofd van deze honden is plat en breed. De overgang van de schedel naar de gezichtshuid is uitgesproken, maar niet te fel. De snuit is ook breed. Hoog op de schedel zijn kleine oren die naar de zijkant van de ogen kijken en aan de uiteinden licht gebogen zijn. Ogen hebben trouwens een ovale vorm, meestal met een donkere kleur.

Neus is vrij groot, zwart. De kleur van de hele mond die de voorkeur geniet (lippen, tong, tandvlees, lucht) is zwart.

Wol is het kenmerk en de basis van de Chow Chow. Het is erg dik en weelderig. Het buitenhaar is grof en de ondervacht is zacht.

Er zijn twee soorten hondenvoer:

 • Het eerste type - langharig
 • Het tweede type - kortharig

Voor langharige honden wordt gekenmerkt door een soort van "leeuwenmanen", die de parameters van de Chow Chow en haar uiterlijk echt koninklijk maakt. Kleur kan zwart, blauw, felrood en melkachtig zijn.

Pflege Chow Care Chows

Ondanks de "pluizigheid" van het ras, zorgen onderhoud en verzorging van de Chow Chow niet voor veel problemen. Deze honden kunnen in het appartement wonen. Fokkers noteren hun lage activiteit, maar dit neemt niet weg dat er op straat moet worden gelopen. Thuis zijn ze kalm en erg gehecht aan hem. Als gasten thuis zijn of andere huisdieren, kan de Chow Chow jaloers zijn.

Het is vaak niet nodig om deze viervoeters te baden, het zal 3-4 keer per jaar genoeg zijn. Het is beter om de wol vaker te kammen, vooral tijdens de rui (lente-herfst). Ondanks de overvloed aan vacht, valt het niet naar beneden, raakt het niet verdwaald en wordt het niet vies.

Zorg voor oren, ogen en klauwen is standaard.

Essen Chow Chow

Dit item geeft je het meeste ongemak. Dit ras is gevoelig voor allergieën, dus het voedsel moet zorgvuldig worden geselecteerd, afhankelijk van de individuele kenmerken van het huisdier. Voedsel Chow Chow kan zowel natuurlijk zijn als bestaan ​​uit droog voedsel.
Droogvoer moet evenwichtig en van hoge kwaliteit zijn.

De lijst met natuurlijke producten moet omvatten:

 • Vlees (alleen mager)
 • Vis (zonder been)
 • Granen (bij voorkeur rijst)
 • Groenten
 • Melk (kwark, kefir)

Het is ten strengste verboden om Chow Chow het volgende te geven:

 • Vet vlees (varkensvlees)
 • Kip
 • Aardappelen
 • Macaroni
 • Snoepjes

Ausbildung Opleiding

In Canada (Canada) aan de University of British Columbia (University of British Columbia) voerde een reeks studies uit, volgens welke honden van dit ras buitengewoon moeilijk te trainen zijn (ze behaalden 77 plaatsen op 80).

Misschien komt dit door hun trots en hoge trots: deze vierbenige zullen alleen hun meester gehoorzamen, dus het is heel belangrijk om hem vanaf het begin je autoriteit te tonen. Schreeuwen, duwen is absoluut niet de moeite waard, dan zal de hond volledig uit elkaar vallen. De chow-chow-training moet zacht en geleidelijk zijn, de hond moet voldoende tijd krijgen om de essentie van het team te realiseren.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung