Türkisch Angora

Oosterse schoonheid met een ongelooflijk weelderig, lang en dik wit haar - dit alles gaat over de Turkse Angora. Bekijk ons artikel voor meer informatie over zijn buitengewone geschiedenis en de voorwaarden voor de inhoud ervan.

  • Oorsprong Turkije, Wachstum 20 - 40 cm., Gewicht 3 - 6 kg
  • Lebensdauer 10-15 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Durchschnittskosten

0 - 376 $

Bewertung

4,6

Gewählt: 11

Abstimmung

Name der rasse: Türkisch Angora

Für Allergiker geeignet: Nein

Für Familien mit Kindern: Ja

Schwierigkeiten bei der Pflege: Nein

Interessante feiten over Turkse Angora Interessante feiten over Turkse Angora

  1. De meest waardevolle vertegenwoordigers van het ras zijn katten met verschillende kleurenogen, namelijk één - blauw, de andere - goudkleurig.
  2. Fluffies van dit ras zijn gevoelig voor aangeboren doofheid. Dit feit over de Turkse Angora is meer van toepassing op katten met witte wol en blauwe ogen (ongeveer 70% kans).

    Turkse Angora

  3. Volgens een van de vele legendes werd deze vierbenige, met name hun wol, gebruikt als maandverband voor vertegenwoordigers van de hogere klassen. Vanwege de verbazingwekkende eigenschappen van hun vacht is de vacht altijd wit gebleven.
  4. Vandaag zal het vinden van een raszuivere kat van dit ras een groot succes zijn.
  5. Veel mensen merken het hoge intelligentie van dit ras op: ze zijn gemakkelijk te trainen in dagelijkse taken en streven altijd naar communicatie met mensen.

Herkomst van Turkse Angoras Herkomst van Turkse Angoras

De geschiedenis van dit ras begon met een wilde Afrikaanse kat, die succesvol werd getemd en gedomesticeerd. De oorsprong van de Turkse angora werd zelfs gekenmerkt door een genetische mutatie, dankzij het feit dat deze viervoeters vandaag hun eigen lange bontjas hebben.

Vanuit het grondgebied van het moderne Turkije werd het naar Europese landen geëxporteerd, waar het op grote schaal werd gebruikt in de fokwerkzaamheden voor de Perzische kat. Angora hielp de kwaliteit van Perzische wol te verbeteren.

Maar al snel stond de hele soort op de rand van uitsterven. In samenwerking met de Turkey Zoo werd besloten om het ras in zijn witte kleur te herstellen, bij voorkeur met andere ogen: geel en blauw.

Dit programma gaat nog steeds door.

Beschrijving van de Turkse angora Beschrijving van de Turkse angora

De kat van dit ras wordt gekenmerkt door ongelooflijke gratie, subtiliteit, elegantie. De parameters van hun lichaam zijn zeer gemiddeld, atletisch, goed gebouwd.

Het lichaam is dun, langwerpig, gelegen aan lange, gespierde ledematen met nette pootjes. De staart heeft de vorm van een veer - lang en dicht versierd met wol.

Het hoofd is wigvormig en smaller naar het puntje van de neus toe. Hoog en breed daarboven zijn de driehoekige oren, waarop de aanwezigheid van borstels mogelijk is.

Ogen amandelvorm. Hun kleuren in de beschrijving van de Turkse Angora zijn zeer uitgebreid: het is blauw en geel en goud. Het belangrijkste is dat de kleur zo diep mogelijk was.

Karakter van Turkse Angoras Karakter van Turkse Angoras

Zoals elke kat gelooft, zijn de vertegenwoordigers van de soort nogal wispelturig en trots. Ze kennen hun waarde. Maar dit weerhoudt hen er niet van hun meesters lief te hebben en kinderen goed en warm te behandelen.

Het karakter van de Turkse Angora is heel anders: het kan de hele dag door met speelgoed spelen, door het huis rennen of op de schoot van de eigenaar liggen.

Zorg voor Turkse angora Zorg voor Turkse angora

Als je besluit om een ​​huisdier van dit ras te worden, moet je begrijpen dat haar prachtige lange bontjas veel aandacht vereist. Om het altijd mooi, gezond en goed verzorgd te maken, is het aanbevolen om het regelmatig te kammen: minstens 1 keer per week, en tijdens het vervellen ongeveer 3 keer per week.

Het is noodzakelijk om de Turkse angora te wassen omdat de wol besmet is, maar niet te vaak. Dit moet alleen gedaan worden met speciale shampoos en balsems voor viervoeters, omdat ze stoffen bevatten die helpen hun schoonheid en beschermende eigenschappen te behouden.

Natuurlijk mogen we niet vergeten dat je de oren regelmatig moet inspecteren en reinigen met een wattenstaafje. Het wordt aanbevolen om de ogen af ​​te vegen met een wattenschijfje en de klauwen te snijden terwijl ze groeien.

Over het algemeen kan de verzorging van de Turkse angora niet te belastend worden genoemd, maar het vereist natuurlijk een zekere aandacht.

Hoe de Turkse angora voeden Hoe de Turkse angora voeden?

Door hun aard hebben deze katten een zacht spijsverteringsstelsel en maag. In dit verband moet de vraag hoe de Turkse Angora moet worden gevoerd serieus worden genomen.

Experts raden aan de keuze voor premium industriële feeds te stoppen. Ze hebben de perfecte balans tussen voedselelementen, bevatten de nodige vitamines en micro- en macrocomponenten. Bovendien bespaart het de tijd van de eigenaren om te koken.

Het is ten strengste verboden om voedsel van uw tafel te geven! Gebakken, pittig, zoet - dit is allemaal verboden voor de producten voor huisdieren! De nadruk moet liggen op mager vlees, ontbijtgranen, groenten, gelei. Soms kun je geven en vissen.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung