Russisch Blau

De pluche wol van dit ras wordt absoluut verliefd op iedereen. Als u overweegt een Russisch Blauw te hebben, lees dan ons artikel en u zult meer te weten komen over de geschiedenis en inhoud van het artikel.

 • Herkunft Russland, Wachstum 20 - 40 cm., Gewicht 3 - 6 kg
 • Lebensdauer 15-20 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Durchschnittskosten

0 - 2129 $

Bewertung

4,6

Gewählt: 11

Abstimmung

Name der rasse: Russisch Blau

Für Allergiker geeignet: Ja

Für Familien mit Kindern: Ja

Schwierigkeiten bei der Pflege: Nein

Feiten Feiten over Russisch blauw

 1. Een belangrijk feit voor velen over de Blauwe Rus is dat ze geen allergieën veroorzaken.
 2. Deze katten hebben een uitstekende gezondheid.

  Feiten over Russisch blauw

 3. Veel eigenaren hebben dit feit over de Russische Blue opgemerkt: vanwege de eigenaardigheden van de hoofdstructuur en de intensiteit van de pads, is het gevoel van de glimlach van een kat op het gezicht aanwezig.
 4. Vandaag is het niet zo eenvoudig om Russisch blauw te kopen. Veel fokkers klagen dat het erg moeilijk is om een ​​vertegenwoordiger te vinden die volledig aan alle normen voldoet.
 5. Russisch blauw is onderverdeeld in drie subtypes: Amerikaans, Scandinavisch en Engels.

Oorsprong van Russisch blauw Oorsprong van Russisch blauw

Het is niet moeilijk om te raden welk land de oorsprong van het Russische blauw heeft gegeven. Dit is Rusland. Het was vanaf het einde van de 19e eeuw dat de beroemde fokker uit Engeland (Karen Cox) verschillende kittens uitschakelde, waarvan de fokkerij vervolgens opging.

Onderweg had Karen veel problemen, vooral met het feit dat er maar heel weinig vertegenwoordigers van de soort waren en vierbenige andere rassen moesten gebruiken. In sommige gevallen had dit een negatief effect op de buitenkant van de kittens.

De Tweede Wereldoorlog werd ook weerspiegeld in de Russische Blauwe kat. Ze was bijna volledig vernietigd. Om de soort niet kwijt te raken, moesten fokkers echt titanisch werk doen, waardoor de moderne rasstandaard werd goedgekeurd.

Beschrijving van Russisch blauw Beschrijving van Russisch blauw

Katten van dit ras onderscheiden zich door gratie en elegantie. Hun torso is langwerpig, gelegen aan lange, slanke ledematen met ronde poten. De staart is lang en scherpt dichter bij de punt.

Hun hoofden zijn langwerpig, plat bovenop en recht in profiel. Het gezicht van de vibrissae is duidelijk zichtbaar op het gezicht. De ogen zijn amandelvormig, hun kleur is strikt groen.

Coat is het volgende item in de beschrijving van het Russische blauw. Het bestaat uit een dikke ondervacht en kort, zacht haar. Kleur is alleen grijs mogelijk. De aanwezigheid van witte vlekken is ongewenst.

Karakter Russisch blauw Karakter Russisch blauw

Aristocratie en verfijning zijn centrale elementen van het Russische blauwe personage. Deze huisdieren zijn ideaal voor het gezinsleven: ze kunnen net zo goed op de knieën van een volwassene gaan liggen en met kleine kinderen spelen.

In hun omgang met vreemden tonen ze onthechting en waakzaamheid totdat een persoon hun vertrouwen verdient. De manifestatie van agressie is niet speciaal voor hen.

Zorg voor het Russische blauw Zorg voor het Russische blauw

In de inhoud van deze huisdieren geen problemen veroorzaken voor hun eigenaars. Lopen is niet nodig, maar een belangrijk voordeel is dat ze heel schoon zijn. Vaak kunnen ze niet worden gebaad, omdat het de beschermende eigenschappen van de hoes vernietigt. Het is noodzakelijk om meerdere keren per week uit te kammen om de viervoeter te helpen om dode wol kwijt te raken.

Er zijn geen kenmerken van zorg voor Russisch-Blauw. Oren moeten ongeveer een keer per week worden schoongemaakt, bij voorkeur met behulp van speciale producten van een apotheek hiervoor, ogen worden elke dag gewassen en klauwen worden bijgesneden als ze groeien.

Wees niet bang om een ​​huisdier te beginnen als er kinderen thuis zijn. Deze katten vinden heel snel gemeenschappelijke taal en nemen altijd graag deel aan hun spellen. Maar met andere dieren in huis kan dit problemen veroorzaken. Dit komt door de wispelturigheid van katten. Opdat dieren goed met elkaar overweg kunnen, is het beter dat ze samen groeien vanaf een zeer jonge leeftijd. Anders kan er een reden voor agressie zijn.

 het Russische blauw te voeden Hoe het Russische blauw te voeden?

Het eten van een volwassen persoon moet 2 keer per dag worden uitgevoerd - 's ochtends en' s avonds. Alleen de eigenaar beslist hoe de Russische Blue moet worden gevoerd. Hij kan alleen vertrouwen op het advies van professionals: fokkers en dierenartsen. De kwestie van voeding is erg belangrijk, omdat het de gezondheid en schoonheid van het haar van het huisdier beïnvloedt.

Toegestaan ​​als een dieet bestaande uit droog voedsel en natuurlijke producten. Het belangrijkste is om een ​​uitgebalanceerd, kwalitatief hoogstaand, gezond menu te vinden.

Als we het hebben over natuurlijk voedsel, dan moet het vlees, vis, slachtafval, ontbijtgranen en melk zijn. En als de keuze viel op voedsel, dan zou het een goede samenstelling moeten hebben.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Sergejs Macko 15736    16 Mai 2023 - 14:44

Bewertung:
 • star_border
 • star_border
 • star_border
 • star_border
 • star_border

Beware potential scammer

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung