Norwegische Waldkatze

De Noorse Boskat is een echt aristocratisch ras waarvan de vertegenwoordigers hun waarde kennen. Als u meer wilt weten over de geschiedenis, inhoud en voeding, lees dan ons artikel.

  • Herkomst Noorwegen, Wachstum 30 - 60 сm., Gewicht 6 - 10 kg.
  • Lebensdauer 10-15 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Bewertung

4,6

Gewählt: 11

Abstimmung

Name der rasse: Norwegische Waldkatze

Für Allergiker geeignet: Nein

Für Familien mit Kindern: Ja

Schwierigkeiten bei der Pflege: Nein

Interessante Fakten Interessante feiten over de Noorse Boskat

  1. Het feit dat de Noorse Boskat getuigt van zijn eerbied, is dat het wordt erkend als de nationale kat van Noorwegen.
  2. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond het ras op de rand van uitsterven. Alleen dankzij koning Olaf slaagde V erin haar te redden.

    Noorse Boskat

  3. Deze tetrapoden zijn niet erg populair buiten Europa, wat bewijst dat het zelfs tot 10 populaire Amerikaanse rassen afwezig is.
  4. Het volgende feit over de Noorse Boskat waarschuwt dat je haar niet als een klein katje moet behandelen. Geen wonder dat het vergeleken wordt met een draf! De parameters zijn zelfs groter dan die van sommige hondenrassen en het gewicht bedraagt ​​10 kg.
  5. Deze katten kunnen van de bomen naar beneden klimmen.

geschiedenis Herkomst van de Noorse Boskat

Tot op heden is het onmogelijk om precies te zeggen hoe, waar en wanneer de geschiedenis van dit ras begint. Er zijn verschillende versies, volgens een waarvan Angora katten werden gebracht naar Noorwegen van de 16e eeuw, en zij werden de stamvaders van het ras.

Vanwege de eigenaardigheden van het Noorse klimaat verwierven ze een rijke wollaag en sterke klauwen waren het resultaat van actieve klimbomen. Volgens een andere versie wordt de oorsprong van de Noorse Boskat geassocieerd met een oud ras, geïmporteerd uit Schotland.

Beschrijving Beschrijving van het Noorse bos

Deze schoonheden hebben zich ontwikkeld en grote botten. Hun torso is matig langwerpig. Van opzij gezien, kun je duidelijk de buik zien. Hun staart is dik en langwerpig (ongeveer gelijk aan het lichaam), rijkelijk bedekt met haar. Achterbenen langer dan gespierd.

  • Gewicht: 9-10 kg.
  • Hoogte: 30-40 cm.

Hun hoofd heeft een regelmatige driehoekige vorm met een vloeiende overgang tussen nek, schedel en neus. De neus is recht. De ogen worden gekenmerkt door een amandelvorm, evenals het feit dat ze in kleur moeten worden afgestemd op de kleur van het haar.

Oren maken integraal deel uit van de beschrijving van het Noorse bos. Ze zijn hoog en redelijk breed, driehoekig met kleine afrondingen aan de uiteinden. De karakteristieke "lynx" -borstels zijn niet vereist, maar zeer wenselijk.

Deze katten zijn royaal bedekt met wol. Het bestaat uit twee lagen: een dikke ondervacht en een luxueus, schitterend haar. Het onbetwiste voordeel is de waterafstotende eigenschappen. Kleuren is toegestaan ​​behalve voor opties met puntmarkeringen. De foto moet heel helder en duidelijk zijn.

kattenkarakter De aard van het Noorse bos

Zoals reeds vermeld aan het begin van het artikel, zijn deze huisdieren echte aristocraten. Ze hoeven niets aan iemand te bewijzen, hun leiderschap te tonen, hun dominante eigenschappen te laten zien - ze weten dat ze in hun huis de hoofdplaats zijn. Zij zijn de eigenaren. Dit is de reden dat de kat niet van buitensporige streling en slagtand houdt.

De aard van het Noorse bos kan in één woord worden beschreven - zelfvoorziening.

kattenverzorging Voeding Noorse Boskat

Om een ​​dieet goed te formuleren, is het beter om een ​​dierenarts of een fokker te raadplegen, omdat hij degene is die de sleutel is tot haar welzijn en gezondheid. Hij moet natuurlijk, divers en evenwichtig zijn. Het eten van een Noorse Boskat kan worden gedaan met rauwe vis en vlees. Om besmetting met parasieten te voorkomen, dient u het product eerst grondig te reinigen of met kokend water te verbranden.

Vergeet niet het belang van zuivelproducten. Hun introductie is echter beter om onder de controle van de eigenaren uit te voeren, zodat er op tijd een kans is om de tekenen van een allergische reactie te zien.

Ook zal ze heel blij zijn om het gras te knijpen. De eenvoudigste optie is om het bij de dierenwinkel te kopen, maar je kunt het zelf wel laten groeien.

Ernährung Zorg voor het Noorse bos

Deze vierpotige liefde houdt van actief tijdverdrijf. Dat is waarom zij getrouwe metgezellen van hun meesters zullen worden. Maar let op: dit zijn niet de dieren die in een appartement kunnen worden geplant en helemaal niet kunnen lopen. Integendeel, ze hebben echt behoefte aan wandelingen, en een goede houding ten opzichte van de lijn maakt deze bezetting niet al te moeilijk.

Baad ze niet vaak. Wanneer alleen thuisinhoud voldoende is om te baden als vervuiling. De moeilijkheid om voor het Noorse bos te zorgen, ligt in zijn wol. Het is lang en dik, en daarom is het noodzakelijk om het dagelijks te kammen om de vorming van klitten te voorkomen. Bevoegde zorg helpt het altijd gezond en briljant te houden.

Verhoogde aandacht voor klauwen, tanden, ogen en oren is niet vereist.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung