Munchkin

Wil je de trotse eigenaar worden van een ongewoon huisdier? Besteed aandacht aan de Munchkin! Deze kat-teckel veroorzaakt verrassing, bewondering en vreugde. Laten we deze unieke vertegenwoordiger van de kattenwereld eens nader bekijken.

 • Herkunft der USA, Gewicht 1-4 kg., Gewicht 10 - 20 kg.
 • Lebensdauer 10-15 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Durchschnittskosten

0 - 2418 $

Bewertung

4,5

Gewählt: 10

Abstimmung

Name der rasse: Munchkin

Für Allergiker geeignet: Nein

Für Familien mit Kindern: Ja

Schwierigkeiten bei der Pflege: Nein

Interessante Fakten Interessante feiten over het munchkin-ras

 1. Deze schattige wezens hebben hun naam gekregen ter ere van de fictieve dwergmensen uit het werk van LF Baum "The Amazing Wizard of Oz" van Lyman Frank Baum.
 2. Het ras is niet kunstmatig gefokt, dus de verkorte ledematen hebben geen negatieve invloed op de gezondheid van de kat. Het is dus niet nodig om medelijden te hebben met het zien van dit wezen en het te beperken tot beweging.

  munchkin

 3. Munchkins zijn erg nieuwsgierig, dus waardevolle spullen (met name schitterende dingen) in het huis kunnen het best zo hoog mogelijk worden verborgen, zodat ze niet kunnen worden bereikt.
 4. Het kortharige gen is dominant, dus wanneer je een teckel kruist met een gewone huiskat, worden meer van de squat-dieren geboren dan de standaardkat.
 5. Momenteel zijn er veel dwerghybriden afgeleid van dit ras: sphinx (Minsk), skukum, genet en anderen.

geschiedenis De oorsprong van de munchkin

Munchkin is een kattenras dat in 1983 in de Verenigde Staten is ontstaan, maar pas in 1991 officieel werd erkend. Korte poten zijn het resultaat van spontane mutatie in het groeihormoonreceptorgen. Zo'n gen had een kat genaamd Blackberry, gevonden op een straat in Louisiana.

Een medelevende vrouw beschermde haar en kruiste toen met een gewone kat. En uit deze unie geboren charmante baby's, die ook korte benen hadden.

Beschrijving Beschrijving ras Munchkin

We merken meteen op dat rasstandaarden erg vervaagd zijn. Tegen de achtergrond van kleine benen lijkt het lichaam langwerpig, hoewel de lengte vrij standaard is (16-18 cm). De wervelkolom heeft dezelfde flexibiliteit als een katachtige met gewone ledematen. Omdat de achterpoten van de Munchkin iets langer zijn dan de voorbenen, is de croupe iets verhoogd. De staartlengte komt overeen met de verhoudingen van het lichaam.

 • Volwassen lengte: 14-16 cm.
 • Lichaamsgewicht: 2-5 kg.

Op de gespierde nek is er een proportioneel lichaam, maar een vrij brede wigvormige kop met hoog geplaatste oren, die aan de uiteinden zijn afgerond. De overgang van het voorhoofd naar de neus verloopt soepel. De neus is medium, de ogen zijn erg groot en helder, in de vorm van een walnoot of amandel. Hun kleur is willekeurig, het is toegestaan ​​en heterochromie (onenigheid).

De vacht is lang en kort, heeft een verschillende textuur (zijdeachtig, glanzend) en elke tint, inclusief elk patroon. Tegenwoordig wordt vooral een zeldzame marmeren kleur op prijs gesteld.

Daarnaast is er nog een interessantere eigenschap te vinden in de beschrijving van de Munchkin: dankzij de unieke anatomie kan het beest lange tijd op zijn achterpoten staan, of beter, het zit gewoon op de croupe en, rustend op zijn staart, houdt het perfect in evenwicht.

Door de aard van het huisdier zachtaardig en sociaal, heeft een scherpe geest, daarom, een van de vijf meest intelligente katten. Korte benen verhinderen hem niet om actief te bewegen en gemakkelijk op meubels te springen.

kattenverzorging Bevat inhoud en bekwame zorg munchkin

Met de juiste zorg leeft de munchkin van 12 tot 20 jaar. Vertegenwoordigers van dit ras onderscheiden zich door een goede gezondheid, maar ze zijn onderworpen aan een genetische ziekte, die lordosis (lordosis) wordt genoemd - een pathologische kromming van de wervelkolom. Bij deze ziekte daalt de wervelkolom naar de borst. Daarom moet de gezondheid van de rug zeer zorgvuldig worden bewaakt.

Wol heeft geen zorgvuldige verzorging nodig. Het is voldoende om het 1-2 keer per week te kammen. Langharige huisdieren hebben soms matten die zich tijdig ontrafelen.
Standaardhygiëneprocedures zijn ook belangrijk: het reinigen van de ogen met wattenschijfjes, het reinigen van de oren met een speciale lotion om oormijt te voorkomen. Voor het naaien van klauwen klauwkop.

Ernährung Goede voeding van een kat met korte benen.

Omdat de zwakste punten van dit squat-dier de rug en benen zijn, wordt speciale aandacht besteed aan de spieren. Eiwitten nemen een actieve rol in hun constructie, dus het voedsel moet rijk zijn aan dierlijke eiwitten - ten minste 70% van het totale dieet.

Houd er rekening mee dat een kom en een kattenbak met korte poten laag moeten zijn, zodat de snor geen ongemak voelt.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung