Kurilen Bobtail

Een ongebruikelijke kat uit de Koerilen-eilanden met een pomponstaart is de Koerilen bobtail. Lees in ons artikel de feiten uit zijn geschiedenis, evenals kenmerken van zorg en voeding.

  • Herkunft Russland, Wachstum 20 - 40 cm., Gewicht 6 - 10 kg.
  • Lebensdauer 10-15 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Durchschnittskosten

0 - 937 $

Bewertung

4,9

Gewählt: 26

Abstimmung

Name der rasse: Kurilen Bobtail

Für Allergiker geeignet: Nein

Für Familien mit Kindern: Ja

Schwierigkeiten bei der Pflege: Nein

Interessante feiten over de Kuril Bobtail Interessante feiten over de Kuril Bobtail

  1. Het is bekend dat deze schatjes helemaal niet bang zijn voor water.
  2. De gewoonten van de kat zijn vergelijkbaar met de hond, die wordt uitgedrukt in bepaalde beschermende eigenschappen van de viervoeters.

    Kuril Bobtail

  3. Veel eigenaren merken het feit op van de Kuril-bobtail, volgens welke ze het territorium helemaal niet markeren.
  4. Een goed ontwikkelde intuïtie is kenmerkend voor alle bobtails.
  5. Deze Fuzzies houden ervan om al het leven rondom hen te jagen.

Oorsprong van de Kuril Bobtail Oorsprong van de Kuril Bobtail

Met betrekking tot de geschiedenis van dit ras is eenvoudig en duidelijk. In de 20e eeuw werd een kat met een ongewone staart van de Koerilen-eilanden (waar de Kuril-bobtail vandaan komt) naar het vasteland gebracht. Daar, tijdens het selectieproces, werd vastgesteld dat een dergelijke niet-standaard structuur van de staart geen mutatie is.

De eerste stap naar de officiële erkenning van het ras was de registratie in de Felinologische Federatie van de Sovjet-Unie. Daar werd de eerste standaard aangenomen.

Tegenwoordig onderscheidt de internationale gemeenschap twee ondersoorten van deze katten: met kort en halflang haar.

Beschrijving van de Kuril Bobtail Beschrijving van de Kuril Bobtail

Parameters van viervoeters gemiddeld, compact. Het lichaam is begiftigd met goed ontwikkelde spieren. De achterkant is licht gewelfd. Ledematen sterk, achteraan langer dan de voorkant.

Ik weet niet dat het huisdier van dit ras onmogelijk is. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de beschrijving van de Kuril Bobtail is de staart. De minimale lengte is 3 cm, de maximale lengte is 12 cm en wordt gekenmerkt door een dichte afdekking, die het effect van "pompon" creëert.

De kop is erg groot, heeft de vorm van een trapezium, breed. Sterk geplaatst op haar staande oren. Amandelvormige ogen zijn licht gebogen.

Vacht kan van twee soorten zijn: kort en semi-lang. Voor het eerst zijn overvloedige bewakingsharen en slecht ontwikkelde ondervacht inherent, omdat de tweede, middelmatige dekking en dikke ondervacht inherent zijn.

De aard van de Kuril-bobtail De aard van de Kuril-bobtail

Velen vergelijken zijn gedrag met de hond. Ze zijn heel actief, vriendelijk en verbonden met hun meester. Ze spelen graag met speelgoed, brengen ze naar iemand.

Ondanks het feit dat katten meestal niet van water houden en alles wat daarmee samenhangt, heeft de natuur van de Kuril bobtail een passie voor water en vissen.

Zorg voor Kuril Bobtail Zorg voor Kuril Bobtail

Het houden van een dier thuis is niet moeilijk. Alleen de zorg voor wol verschilt afhankelijk van het type. Longhair is beter om zo vaak mogelijk te kammen om uw huisdier te helpen zich van dood haar te ontdoen.

Het baden moet meerdere keren per jaar worden uitgevoerd, omdat de vierpotige persoon vervuild raakt. Producten voor menselijke hygiëne mogen niet voor deze procedures worden gebruikt. Het is beter om een ​​speciale shampoo te kopen in de dierentuinwinkel, die is gemaakt rekening houdend met de structuur van dierenhaar.

Bij de verzorging van de Koerilen Bobtail moet men niet vergeten dat standaardprocedures zoals tanden poetsen, oren en ogen wassen, de klauwen doorknippen.

Hoe de Kuril bobtail te voeren Hoe de Kuril bobtail te voeren?

Gezien het feit dat deze katten van nature in het wild zijn ontstaan, past kunstvoeding hen helemaal niet. Het kan zelfs de gezondheid van luchtig beschadigen. Om de Kuril te voeden, heeft Bobtail de voorkeur boven natuurlijke producten, in het bijzonder vlees en vis.

Om het dieet verder te diversifiëren, kunt u er verschillende groenten, ontbijtgranen en zuivelproducten in opnemen.

Al vanaf zeer jonge leeftijd moet u uw huisdier vertrouwd maken met een bepaald voedingsschema: de maaltijd en het volume.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung