Exotische Kurzhaarkatze

Tegenwoordig is de Exotische kat, dankzij zijn kalme karakter, extreem populair over de hele wereld. Dit artikel zal je helpen meer te weten te komen over de redenen voor een dergelijke universele liefde voor haar, evenals over de oorsprong van het ras en over hoe je ervoor moet zorgen.

  • Herkunft der USA, Wachstum 20 - 40 cm., Gewicht 3 - 6 kg
  • Lebensdauer 10-15 jahre

Popularität

Lange wolle

Größe

Gesundheit

Verstand und Witz

Bewertung

4,6

Gewählt: 12

Abstimmung

Name der rasse: Exotische Kurzhaarkatze

Für Allergiker geeignet: Nein

Für Familien mit Kindern: Ja

Schwierigkeiten bei der Pflege: Nein

Feiten over de exotische kat Feiten over de exotische kat

  1. Exoten hebben de kortste neus van alle katten op de planeet.
  2. Deze huisdieren zijn in de "Top 10 populaire katten ter wereld."

    exotische kat

  3. Veel eigenaren wijzen op zo'n interessant feit over exotische katten: hun vermogen om te trainen is gewoon geweldig, en het gemak van het leerproces laat niemand onverschillig.
  4. Exot is het meest populaire ras in de VS.
  5. Nog een kort feitje over exotische katten: naast de officiële naam worden ze ook "snoopy cats" genoemd.

Oorsprong van de exotische kat Oorsprong van de exotische kat

We kunnen zeggen dat het fokken van dit ras een puur soort van kans is. In de jaren zestig besloten de Verenigde Staten om de Amerikaanse korthaar te diversifiëren. Voor dit doel was het de bedoeling om te paren met vertegenwoordigers van andere soorten, voornamelijk met de Perzen. Fokkers hoopten daarbij nieuwe kleuren van de Amerikanen te bereiken.

Als gevolg daarvan werden de eerste kittens geboren, die blijkbaar niet op een Amerikaan leken, en volledig het uiterlijk van de Perzen kopieerden. Het enige verschil was de ongelooflijk zachte, zijdeachtige en dikke wol, die uiteindelijk alles overwon. Dit was een sleutelmoment in de geschiedenis van de oorsprong van de exotische kat, aangezien het ras al in 1966 onder zijn moderne naam werd geregistreerd.

Als gevolg hiervan, om het kortharige gen te fixeren, werd de paring uitgevoerd met zowel Perzen als Amerikaanse katten en toen het doel werd bereikt, waren kruisingen met andere rassen dan het Perzische verboden.

Beschrijving van de exotische kat Beschrijving van de exotische kat

Deze vierbenige kan met niemand worden verward. Ze hebben een middelgroot lichaam, ontwikkelde spieren en een lange staart. De ledematen, zowel voor als achter, zijn niet erg lang en hun poten zijn rond. Het hoofd is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de beschrijving van de exotische kat. Ze heeft een grote, afgeronde. Het heeft laagliggende driehoekige oren, grote, ronde ogen en neus met een nette "voet". Hun wangen zijn uitgesproken.

De vacht van het exotische kattenras is zeer delicaat en zachtaardig. Voor hem constant willen aanraken. Dat hij de reden is dat velen een exotische kat willen hebben. De gemiddelde lengte van het haar is ongeveer 2 cm. Kleuren kunnen variëren, behalve de faun en kaneel. Oogkleur hoeft niet te worden gecombineerd met vachtkleur.

Karakter Exotische katten Karakter Exotische katten

Deze huisdieren zijn erg aardig en flexibel - daarom houdt iedereen van ze. Ze zijn erg vredig.

Devotionele, onbeperkte liefde voor zijn meester beschrijft het karakter van de Exotische kat het nauwkeurigst en accuraat. Ze houden van zijn constante aanwezigheid, ze willen absoluut niet alleen zijn met zichzelf. De relatie met kinderen is ook positief.

Exotische kattenverzorging Exotische kattenverzorging

Exotic Shorthair is het perfecte huisdier. In het appartement moeten ze een zachte slaapplaats uitrusten, het is wenselijk om een ​​schraper te hebben. Ze hoeven niet te lopen, maar toch is het raadzaam om op zijn minst soms een wandeling met hem te maken naar de tuin.

Het verzorgen van een exotische kat is niet eenvoudig noch lastig. Wol, hoewel kort, maar vereist aandacht. Het is beter om ze te baden met het gebruik van een speciale katten shampoo, en na alle badprocedures om het haar te drogen met een föhn. Het is wenselijk om katten zo vaak mogelijk uit te kammen om hen te helpen bij het veranderen van hun pelsjassen en om de vorming van klitten te voorkomen.

Ogen zijn de decoratie van exotische dieren en hun probleemplaats. Vanwege hun "uitstulping" zijn ze vatbaar voor ernstige vervuiling en ontsteking. Om dit te voorkomen, moet u ze elke dag wassen met een speciale apotheeklotion. Hetzelfde geldt voor de oren.
Claws ongeveer 1 keer getrimd in 2 weken.

Wat om een ​​exotische kat te voeden Wat om een ​​exotische kat te voeden?

Om een ​​dieet te bouwen dat geschikt is als natuurlijk voedsel en industrieel voer. De keuze valt alleen op de schouders van de eigenaar, maar overleg met een professionele fokker of dierenarts, die de juiste optie voor een bepaald huisdier zal voorstellen, is niet overbodig.

De vraag hoe een Exotische kat moet worden gevoed, kan niet eenduidig ​​worden beantwoord. Het enige dat kan worden opgemerkt, is dat het menu gebalanceerd, natuurlijk en nuttig moet zijn. Bij het kiezen van voedsel, focus op een goede samenstelling, het gehalte aan mineralen en vitaminen erin. Als u geneigd bent tot natuurlijke producten, moet ongeveer 70% van het menu bestaan ​​uit vlees, slachtafval en vis. Vergeet ook niet over zuivelproducten.

Hat dir die Rasse gefallen? Wählen Sie ein passendes Angebot auf der PetGlobals.com-Website!

Für Sie haben wir Anzeigen aus der ganzen Welt gesammelt und auf einer einzigen internationalen Plattform für den Kauf / Verkauf von Haustieren platziert. Nur hier finden Sie auch die seltenste Rasse von Hund oder Katze!

Kauf und Verkauf von Katzen
Anzeigen zum Kaufen und Verkaufen von Hunden
 

Dank PetGlobals ist Ihr Lieblingshaustier noch näher an Ihrem Zuhause!

Hinterlasse einen Kommentar

Kommentartext

Bild

Feedback hinterlassen

Die Nachricht

Bild

Ihre Bewertung